Finansiera din nya friggebod

finansiering

Att säga vad det kostar att skaffa friggebod är väldigt svårt. Det beror helt och hållet på om du bygger själv eller köper en halvfärdig byggsats. Sedan spelar det stor roll hur mycket du vill lägga på inredning om den ska fungera som gäststuga. Vill du bara använda den som vinterförvaring av utemöbler kan du prasa ner priset en bra bit.

För att finansiera friggeboden är det vanigt att man ytterligare belånar sitt hus. På så sätt kan man få loss mycket pengar till en låg ränta i förhållande till andra typer av lån. En förutsättning för att detta ska fungera är att du inte har ett fullbelånat hus, utan att det finns utrymma att låna mer med huset som säkerhet.

Om det saknas utrymme att belåna den befintliga bostaden ytterligare är man ofta hänvisad till olika typer av blancolån om man inte har pengar undansparade som kan täcka upp för kostnaderna. Oavsett om du ytterligare belånar bostaden eller tecknar ett nytt blancolån är det viktigt att räkna på lånens kostnader. Det kan också finnas mycket pengar att spara på att jämföra olika banker och deras lån. För att få klart för dig vad friggeboden kommer kosta räcker det alltå inte att kolla på prislappen. All finansiering i form av lån eller användande av sparkapital har en kostnad. Lånen kotar pengar i form av ränta, medan utnyttjande av sparkapital kostar pengar i form av utebliven ränta eller avkastning på investeringar.